Adres : Ziya Gökalp Cd. Sağlık 2. Sk. 63/10 Kolej/Ankara
Telefon : +90 (0312)431 93 35

Hasta başı tüberküloz tanı yöntemi

Hasta başı tüberküloz tanı yöntemi

Cleveland merkezli yeni bir tanı teknolojisi şirketi olan Diaskopik, ABD Küçük İşletme İnovasyon Araştırması (SBIR) programından bir hibe kullanarak  tüberküloz bakterisini hasta başında tespit edebilecek  bir tanı platformu geliştirme yolunda.

Bu tanı platformun başlangıçta Güney Afrika'da kullanılması amaçlanmıştır. Fakat bu teknoloji diğer coğrafyalarda hastalıklardan sorumlu olan diğer organizmaları tespit etmek için de uygulanabilir durumdadır.


Diyaskopik, tüberkülozun yaygın olduğu Afrika’ da 5 farklı klinik noktadaentegre donanım yazılımı teşhisi için ön çalışmalar yaptı. Sonuçlarprojenin,Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Ulusal Biyomedikal Görüntüleme ve Biyomühendislik Enstitüsü SBIR fonundan alınacak  225.000 ABD dolarını hakkedeceğine dair  dair umut vaat etmektedir.

Şu anda nihai ürünün bir hazırlık versiyonu olan diaskopikiON platformu, düşük büyütme ve yüksek çözünürlüklü görüntülemeyi dijital analiz yazılımı ile birleştiriyor. Araştırma ve mühendislik başkan yardımcısı JimUhlir,  bu yöntem "Optik bir okuyucu ve tescilli yazılımı birleştiren bir platform teknolojisidir" , “Güney Afrika kliniklerinde hazırlanan gerçek slaytları gözden geçirerek TB’a neden olan bakteriyi tanımlamak için bir algoritma geliştirdik ”demektedir. “Sonuçta,bu yöntem klinisyenlerin mikroskobik örnekleri hemen incelemelerini sağlayan taşınabilir, basit ve esnek bir dijital tanı platformudur. Sistem TB'den sorumlu bakteri olan Mycobacteriumtuberculosis'i 60 saniyeden kısa bir sürede tek bir örnekten tespit edebilmektedir.
İON görüntü okuyucu yaklaşık 4 kg ağırlığındadır, pille çalışır ve bir USB arayüzü kullanarak bir dizüstü bilgisayara bağlanır.JimUhlir, platformda slayt görüntüsü analizi yapıldığını, bu nedenle bulut depolamasına gerek olmadığını söyledi.

JimUhlir, “İON ilk olarak Afrika'da TB için kullanılacak olsa da sıtma ve rahim ağzı kanseri gibi diğer hastalıkları saptamadaki potansiyel kullanımını da inceleyeceğiz” diye ekledi.
https://www.medica-tradefair.com/en/News/News_from_the_Editors/AI_startup_developing_tool_for_tuberculosis_detection

18 Haziran 2020 Perşembe
engage in videoARI@NYY: Francisco men and women regarding first struck as being a Yankee