Adres : Ziya Gökalp Cd. Sağlık 2. Sk. 63/10 Kolej/Ankara
Telefon : +90 (0312)431 93 35

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Devlet Başkanları ile tüberküloz konusunda tarihi önemde üst düzey bir toplantı yapacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Devlet Başkanları ile tüberküloz konusunda tarihi önemde üst düzey bir toplantı yapacak.

“Stop TB Partnership” ve Global Sağlık Liderleri başarılı bir toplantı için tarihi bir kampanyada birleştiler.

 

“Stop TB Partnership” yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Güney Afrika Sağlık Bakanı olan Dr. Aaron Motsoaledi’ nin verdiği bilgilere göre Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tüberkülozla mücadele için 2018 yılında New York da devlet başkanlarının katılım ile bir toplantıya yapmayı kararlaştırmıştır.
Bu kararın alınmasına neden olan en önemli olan şey dünyada antibiyotik direnci sorununun % 30’ unu Tüberküloz ilaçlarına karşı gelişen direncin oluşturması ve tüberkülozun hala enfeksiyonlarından ölümün birinci nedeni olmasıdır.

Tüberküloz konusundaki bu üst düzey toplantı tüberküloza neden olan sosyal ve ekonomik sorunlar konusunda dünya ölçüsünde farkındalık yaratacak ve hastalığın 2035 yılında elimine edilmesi planına dikkat çekecektir.

Bu toplantı BM’in benzer olarak yapacağı 5. Toplantı olacaktır. Daha önceki toplantılar 201 yılında HIV/AIDS, 2011 yılında bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar, 2014 yılında Ebola ve 2015 yılında antibiyotik direnci konularında yapılmıştı.

“Stop TB Partnership” yöneticisi Dr. Lucica Ditiu bu toplantının tüberküloz la mücadele eden topluluk için tüberküloza son verme yolunda tarihi bir adım olacağını söyledi.

Haberin tümünü aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
http://www.stoptb.org/news/stories/2016/ns16_060.asp

18 Haziran 2020 Perşembe