Adres : Ziya Gökalp Cd. Sağlık 2. Sk. 63/10 Kolej/Ankara
Telefon : +90 (0312)431 93 35

26.12.2019 tarihinde 2019 yılı İstanbul İli Tüberküloz Kurulu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda yapılmıştır.

26.12.2019 tarihinde 2019 yılı İstanbul İli Tüberküloz Kurulu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda yapılmıştır.

 Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tüberküloz Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Esra Şahin başkanlığında, birim uzmanı Dr. Sibel Al, Tüberküloz İl Koordinatörleri Dr. Mert Koçak ve Dr. Şule Aras, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedat Altın ve tüberküloz kliniği sorumlusu Doç. Dr. M. Gönenç Ortaköylü, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zuhal Karakurt ve tüberküloz kliniği sorumlusu Doç. Dr. Aylin Babalık,  İstanbul Verem Savaşı Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Fatih ve Sancaktepe ilçe sağlık müdürleri Dr. Melek Nur Aslan ve Dr. Mete Güngör, Kadıköy Verem Savaşı Dispanseri Başhekimi Dr. Şule Kızıltaş’ın katılımlarıyla İstanbul İli Tüberküloz Kurulu toplanmıştır. 

 

       Toplantıda başlıca gündem maddesi tedavi uyumsuzluğu olan, takip dışı kalma olasılığı yüksek olan tüberküloz hastalarının ve göçmen hastaların tedavi takibinde karşılaşılan olumsuzlukların azaltılmasına yönelik çalışmalar idi. Ayrıca “ Doğrudan Gözetimli Tedavi “ uygulamalarının etkin ve nitelikli olması için yapılması gerekenler tartışıldı, Video Gözetimli Tedavinin iyileştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yeni projelerin üretilmesi gereği üzerinde duruldu.

18 Haziran 2020 Perşembe